Jovanović “čarobnjak”!

0

 

ČESTITKE SAIGRAČA: Milan Jovanović postigao dva gola
 

Aktuelni šampion Belgije, Standard iz Liježa, slavio je zasluženu pobedu u meču 14. kola upiler lige nad Klub Brižom rezultatom 3:1.
Meč je protekao u senci kapitena domaćih Milana Lane Jovanovića, koji je do 15. minuta dva puta zatresao mrežu dojučerašnjeg lidera šampionata koji je samo tri dana ranije ubedljivo savladao Partizan u Beogradu (4:2).
Igrao se srpski internacionalac od samog početka meča sa odbranom Klub Briža i sa dva precizna udarca u donji levi ugao gostujućeg gola pokazao da je u velikoj formi i da je došlo vreme za veću evropsku ligu i klub.
Učinak Jovanovića sigurno bi bio veći da protivnički golman Stajn Stajnen nije bio raspoložen, a sa devet postignutih golova srpski napadač se izdvojio na vrhu liste najboljih strelaca Župiler lige.
– Jovanović je bio izvanredan i u taktičkom i u tehničkom smislu. Ono što on može u ovom trenutku, može vrlo malo fudbalera današnjice – hvalio je srpskog reprezentativca Laslo Bolonji, trener Standarda.
Pohvale su stigle i iz protivničkog tabora, od Karela Gerartsa, nekadašnjeg prvotimca Standarda.
– Milan Jovanović je bio izuzetan na ovoj utakmici. Njegovi čuvari su upozoreni pre meča, ali mu ništa nisu mogli. Dali su mu previše prostora, a tada je on u stanju da izvodi čarolije. Jovanović je moj veliki prijatelj. Ostali smo i dalje dobri i vrlo ga poštujem – hvalio je Gerarts srpskog asa, koji je nakon izuzetne partije poneo još jedan nadimak – čarobnjak!

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime