Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić

Porodica Nikole Jokića prokomentarisala je učestale tehničke greške koje zvezda Nagetsa dobija od NBA sudija.

– Osnovni problem je to što Denver kao klub nema autoritet kod sudija, a onda nema ni poštovanja. Kao da su svi zaprepašćeni otkud oni u borbi za prvo mesto – kaže Nikolin otac, Branislav Jokić, za Alo.

Požalio se i na ogrebotine i modrice koje njegov sin dobija.

– Vidim da Nikola ima velike probleme, dobija toliko batina, da je to strašno. Supruga je išla kod njega, mazala ga gentamicinom, sav je u ogrebotinama i modricama, što se može videti tokom prenosa, kada pokazuje sudijama šta mu rade rivali. Pod košem se odvija ozbiljna tuča. Mora i on da se tuče, ali nažalost, sudije Nikolu kao ol-star igrača ne štite, za razliku od zaštite koju imaju recimo Kari, Harden i druge zvezde NBA.

Nikolina braća su izrevoltirani dobacivali igračima Vašingtona Portisu i Mekreu.

– To je naša, tipično srpska reakcija jer se mnogo unosimo u sport. Ne sviraš pet faulova na Nikoli i u borbi za loptu sviraš nepostojeći faul. Mi Balkanci ne možemo mirno da gledamo, za razliku od mnogih Amerikanaca. Oni se lepo najedu, napiju i odu. Sećam se, na jednoj NBA utakmici u gostima, došli momci, popili pet piva, i napustili dvoranu tri minuta pre kraja, a bio je egal – kaže Branislav Jokić.

Source :

Vestionline, Max Bet

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime