MN Press

Srpski košarkaški menadžer Miško Ražnatović rekao je da je Nikola Jokić na putu da bude najbolji srpski košarkaš svih vremena.

 

Ražnatović je pričao o Jokićevom pozivu na NBA Ol-star, reprezentaciji Srbije i istakao da je veoma srećan zbog poziva na prestižnu Ol-star utakmicu, koji će biti prvi srpski igrač posle 15 godina koji je dobio tu čast.

– Mene je možda najviše obradovala ta vest. U prvom trenutku je bio čudan osećaj, očekivali smo to, ali kada se vest pojavila… Veliko zadovoljstvo i sreća – rekao je Ražnatović.

On je otkrio kakva je bila Nikolina reakcija kad je saznao da je i zvanično izabran među rezerve tima Zapada.

– Neposredno posle toga, pričali smo 10-15 minuta. Njegova reakcija je bila kao ista onakva kakva i na druge stvari u životu. Mladi bi rekli – kul. Prilično smireno, naravno zadovoljno i srećno, ali rekao je da u tom trenutku nije još svestan svega što se dešava. Ja verujem kada dođe tamo, u Šarlot, i kada se suoči sa svim tim zvezdama i bude u društvu, da će tek onda postati svestan onoga šta je uradio.

Srpska košarka je u istoriji imala neke veoma kvalitetne i priznate košarkaše, ali Ražnatović veruje da će Jokić biti najbolji.

– Mislim da je Nikola na pragu da dobije tu kvalifikaciju, najboljeg srpskog košarkaša svih vremena. Naravno tu su velikani u borbi za to mesto, kao što su Peđa Stojaković i Vlade Divac, ali imajući u vidu da njemu predstoji još nekih desetak godina NBA karijere, a da je u ovom trenutku oborio mnoge rekorde, ne samo srpskih, već i NBA igrača… Zaista mislim da će po okončanju njegove NBA karijere poneti tu titulu – najboljeg srpskog košarkaša svih vremena.

Za kraj, Ražnatović je rekao da veruje da će centar Denvera predstavljati reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini 2019. godine.

– Ta šansa je više nego realna i mislim da sve te izjave koje su se pojavljivale u nekoj negativnoj reakciji krajnje preuranjene jer nikakva odluka nije donela, niti se puno pričalo o tome… Ali ja se nadam da će Nikola igrati u Kini – zaključio je Ražnatović.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime