EPA/Christian Bruna
Vedran Samac

Predsednik Atletskog saveza Srbije rekao je da je snimak pokazao da je bilo neregularnosti u rezultatu Vedrana Samca, koji je sa 85,60 metara navodno postavio državni rekord u bacanju koplja i najavio da će svi odgovorni za takav skandal biti sankcionisani.

 

Na društvenim mrežama se pojavio amaterski snimak sa Mitinga prijateljstva u Sremskoj Mitrovici na kojem se vidi kako sudije Dragan Sekulić i Zoran Kresojević pomeranjem koplja za nekoliko metara unapred mere bolji rezutat, a Jevrosimović ističe da je taj snimak postavio na mreže upravo Savez, a da su sudije dobile momentalnu suspenziju.

– Očigledno je da je bilo neregularnosti. Ovaj snimak je ASS prvi dobio i pustio ga u medije. Odmah posle toga smo oformili komisiju i po pravilniku ASS sudije su odmah suspendovane. Teško da će ikada više dobiti priliku da sude na bilo kom takmičenju – istakao je Jevrosimović u izjavi za javnost dostavljenoj medijima.

On dodaje da se čekaju pisane izjave svih aktera, pre nego što bude doneta odluka o rekordu i da li će biti poništen.

– Ovo je ujedno poruka svima da ovakvo ponašanje nećemo da tolerišemo i svima mogu da kažem, ko god da je učestvovao u potencijalnoj prevari – marš iz atletike. Vrlo jasno stavićemo do znanja da naš sport nije mesto gde će se ovakve stvari dešavati. Ko god misli drugačije, poruka je jasna: marš iz atletike – jasan je bio Jevrosimović.

Da je atletičar Vedran Samac na mitingu u Sremskoj Mitrovici postavio rekord saopštio je Atletski savez Srbije, pre nego što je došao u posed snimka koji je doveo u pitanje regularnost rezultata. Samac tvrdi da je siguran da je oborio rekord Seada Krdžalića star 31 godinu i otvara pitanje autentičnosti snimka.

– Sve ovo što se trenutno dešava u mojoj profesionalnoj karijeri predstavlja veoma težak period, jer se stavlja mrlja na sve ono što sam do sada ostvario i želeo da ostvarim. Snimak, koji se vezuje za moje ime, ne znam da li autentičan, da li iz serije u kojoj sam oborio državni rekord (u šta sam više nego siguran, zbog forme u kojoj se nalazim), ali naglašavam da verujem u državu Srbiju, državne institucije, Atletski Savez Srbije, da će ispitati slučaj i doneti pravednu odluku – napisao je Samac na Fejsbuku.

ASS je objavio da su Sekulić i Kresojević izvršili zloupotrebu obavljanja sudijske dužnosti na atletskom takmičenju iz nedozvoljenih pobuda i prekršili odredbe Pravila za atletska takmičenja IAAF i ASS, Disciplinskog pravilnika i Etičkog kodeksa ASS. Pomenuti tandem sudija, uz kolegu Predraga Jednaka, tehničkog rukovodioca takmičenja Bojana Komlenića i predstavnika AK Srem Draga Maričića ima rok od pet dana da dostavi pisane izjave o svom učešću i viđenju događaja.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime