MN Press

Bivši trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao da će jednog dana voditi i nacionalni tim Srbije.

 

Crnogorski stručnjak trenutno je na klupi ruskog Krilja Sovjetov, koji u sredu igra prijateljsku utakmicu protiv Partizana u Turskoj. Draže mu je što su mu rival crno, a ne crveno-beli.

– Neka, bolje je protiv Partizana. Zvezda je moj klub, pa bi bila sada čudna i prijateljska utakmica – rekao je Božović srpskim novinarima u Beleku.

Miodrag “Grof” Božović (50) vodio je Crvenu zvezdu od 2015. do 2017. godine i na njenoj klupi doživeo je značajan uspeh i popularnost, a potom i bolan neuspeh i gubitak titule, nakon kog je i otišao.

Božović je “vrteo film” na leto 2015, kada je stigao na “Marakanu”.

– Znao sam koliko je nezgodna situacija kada sam dolazio. Napali su me svi posle Kairata, a mi nismo imali formiran tim. Nekim igračima sam lično garantovao da dođu u Srbiju, pojačali smo se i napravili seriju pobeda. Mnogo sam srećan kad vidim da je Zvezda opet velika i moćna, nadam se da tu ima i malo moje zasluge.

Poraz od Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampiona još pamti kao bolnu uspomenu i nerado joj se vraća. Crveno-beli pali su u produžetku, pred svojim navijačima, ispustivši značajnu prednost (1:0 i 2:2 iz prvog meča, u Razgradu).

– Dogodile su nam se neke stvari koje nemaju veze sa fudbalom, nezasluženo isključenje Kange… Bila je neverovatna atmosfera, ali od tada ne mogu da čujem ni u kafani pesmu “Pukni zoro”. Baš me pogodi… Puno mi je srce što sam video Zvezdu u Ligi šampiona. I gol u takvoj konkurenciji je uspeh, a osvojena su četiri boda. Pobeda nad Liverpulom je najveća za klub od Tokija i Barija. Želim da i u narednoj sezoni igra u evropskoj eliti.

Božović još nije zaboravio sezonu 2016/2017 u kojoj je Partizan osvojio titulu.

– Od našeg rivala Partizana stvoren je pritisak u javnosti da nam je titula nameštena. To se pokazalo na kraju ne da nije tačno, već da je bilo sasvim drugačije. Partizan je kroz spinovanje u medijima stvorio negativnu atmosferu i mi na kraju nismo izdržali. Utakmica protiv Voždovca boleće me dok sam živ! Jer tu je bilo svega… Ubacili su nas u svoju mašineriju… Teško mi je palo kada sam čuo da se po Beogradu priča “Grof je izgubio nameštenu titulu”. Sramota! Jer ništa od toga nije bilo tačno. Ali, 100 puta izgovorena laž, postane istina!

Na pitanje o reprezentaciji Srbije i njenom aktuelnom trenutku, Božović nije želeo da govori o Mundijalu niti o Ligi nacija, već je samo kratko poručio:

– Sigurno ću jednog dana biti selektor Srbije! – zaključio je Grof.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime