Miloš Manojlović
Beogradski maraton

Naša atletičarka Biljana Cvijanović pobednica je drugog BGD polumaratona koji je održan danas, u vremenu 1:24,52, ispred Šveđanke Katarine Engstrom (1:35,11) i još jedne Srpkinje Tatjane Vasiljević (1:38,15).

 

Biljana je inače prošlogodišnja pobednica na 10km na polumaratonu i višestruka je šampionka i bivša reprezentativka Srbije na 3.000m stipl čez. Članica je adidas Runners Belgrade tima, koji je bio najbrojniji na današnjoj trci, sa preko 70 prijavljenih članova.

– Bila je ovo jedna od najboljih trka mog života i osećaj je zaista izvanredan. Ne osećam umor, samo radost i zadovoljstvo. Hvala svima na velikoj podršci, a sigurno je da ovo ne bih uspela da uradim bez pomoći mojih prijatelja iz AR Belgrade, koji su me sve vreme bodrili tokom trke. Spremala sam se vredno prethodnih meseci i nagrada je stigla. Očekivala sam dobar plasman, a sanjala sam prvo mesto. Eto, snovi se nekada zaista i ostvaruju – rekla je zadovoljno Biljana.

Polumaraton je istrčala kako je i planirala.

– Nisam jurila vreme, već sam držala umeren ritam. Trčala sam četiri minuta po kilometru, od početka do kraja. Zaista sam uživala. Vreme je bilo idealno za trčanje i bio je ovo divan događaj koji ću dugo da pamtim.

Mada se trčanjem trenutno bavi samo iz ljubavi, dok radi odgovoran i ozbiljan posao revizora, Cvijanovićeva uspeva da održi visok nivo forme na kojoj bi joj pozavideli atletičari širom sveta.

– Treniramo u AR Belgrade tri puta nedeljno, gde se okupi preko 50 trkača na svakom treningu. Atmosfera je toliko dobra i zabavna, da ne propuštam nijedan termin. To mi pomaže da održavam formu i ritam i da se spremam za ovakve događaje. U timu je sve lakše i bolje, što je i danas pokazalo – ističe Biljana.

Na drugom po redu Beogradskom polumaratonu učestvovalo je više od 3.000 takmičara iz 40 zemalja.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime