Figure odbojkašica Srbije u prirodnoj veličini postavljene u Gradskoj upravi Hofua.

Uprava Grada Hofua napravila je figure odbojkašica Srbije u prirodnoj veličini. Figure Maje Ognjenović, Tijane Bošković, Brankice Mihajlović i Stefane Veljković postavljene su u zgradi Gradske uprave u Hofuu, zajedno sa maskotom „Serbi”, koja je simbol prijateljstva Grada Hofua i Srbije.

Krajem januara u Hofuu je otvorena izložba beogradskog muzeja “Nikola Tesla” pod nazivom “Nikola Tesla – genijalni srpski naučnik, Edisonov rival” u okviru obeležavanja 20 godina Muzeja nauke “Solar” u Hofuu. Pored “Teslinog kalema” postavljene su figure u prirodnoj veličini Maje Ognjenović i Tijane Bošković, odbojkašica Srbije.

Informaciju je poslao Tadaši Nagai, nekadašnji ambasador Japana u Srbiji, počasni građanin Beograda,nosilac ordena jugoslovenske zvezde II stepena, dobitnik “Zlatne plakete OSS” i predsednik Društva Japan – Srbija.

Giči Ajame, predsednik ogranka Društva Japan – Srbija u Hofuu sa figurom Tijane Bošković i maskotom “Serbi”

Ugovor o saradnji između OSS i Grada Hofua potpisali su u julu 2017. Zoran Gajić, predsednik OSS i Masato Macuura, tadašnji gradonačelnik Hofua.

Ugovorom je predviđeno gostovanje odbojkaških reprezentacija Srbije uoči Olimpijskih igara 2020, Svetskog prvenstva 2018. u konkurenciji odbojkašica, kao i Svetskog Kupa 2019. u obe konkurencije.

Prilikom gostovanja u Hofuu, Zoran Gajić, predsednik OSS i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS posetili su Salt Arenu, gde će trenirati selekcije Srbije i ispred Arene, u znak sećanja na potpisivanje Ugovora i saradnju Grada Hofua i OSS, zasadili stablo šljive.

Odbojkaške reprezentacije Srbije u Hofuu će biti smeštene u hotelu Hofu Grand, gde je i potpisan Ugovor između OSS i Grada Hofua.

Hofu se nalazi na jugu Japana u prefekturi Jamaguči, rodnom kraju Tadašija Nagaija.

Odbojkaški savez Srbije je postao prvi Savez u našoj zemlji koji je već obezbedio pripreme za obe reprezentacije za Olimpijske igre 2020.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime