EPA/Alessandro Di Marco
EPA/Alessandro Di Marco

Dejzi Osakue (22) možda ne bude bacala disk na Evropskom prvenstvu u Berlinu (7-12. avgust) zbog posledica koje su joj počinile nepoznate osobe gađajući je jajetom iz automobila u pokretu.

 

Osakue je tamnoputa takmičarka nigerijskog porekla koja je rođena u Torinu. U blizini tog grada, u naselju Monkalijeri, incident se i dogodio.

Bila je neophodna intervencija na oku da nesrećna atletičarka ne bi imala trajne posledice oštećenja vida.

Izgred je dobio i političku konotaciju. Opozicija u Italiji je optužila ministra unutrašnjih poslova Matea Salvinija, desno orijentisanog, da je u minulim danima antimigrantskim izjavama doprineo stvaranju klime mržnje u kojoj se desilo nekoliko rasističkih napada.

– Niko, a pogotovo neko ko sedi u vladi, ne može da porekne očiglednu stvar a to je da se dešavaju ataci na ljude različite boje kože – rekao je predsednik italijanske vlade Mateo Renci.

Osakue, koja je na nedavnim Mediteranskim igrama u Taragoni (Španija) zauzela 11. mesto hicem od 51,49 m (lični rekord joj je 59,72 m s takmičenja u Teksasu pre četiri meseca), izjavila je ispred Univerzitetske očne klinike u Torinu da su vinovnici napada obične kukavice.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime