EPA/Lynn Bobo
Srpski teniser

Polovičan uspeh dva naša igrača u drugom, poslednjem kolu kvalifikacija za prvi turnir iz masters serije u godini.

 

Filip Krajinović (113. na svetskoj listi), koji nije među sto vodećih prvi put posle oktobra 2017, jer se u novom poretku strmoglavio za 31 poziciju, savladao je Litvanca Rikardasa Berankisa (95) sa 6:3, 7:5. Prelomni momenat bio je brejk našeg igrača u 11. gemu drugog seta.

Krajinović je prošle godine bio i nosilac u Indijan Velsu jer je zauzimao 28. mesto. U prvom kolu slobodan, a u trećem je ispao od švajcarskog asa Rodžera Federera (6:2, 6:1).

Miomir Kecmanović (130. mesto) vojevao je dva i po sata i više s Amerikancem Markosom Hironom (217). Izgubio je sa 6:7 (3:7), 7:5, 7:6 (7:4).

Izgledalo je da će biti drukčije pošto je u odlučujućem setu brejkom i on poveo sa 6:5, ali mu se suparnik u sledećem gemu revanširao punom merom. U još jednom taj-brejku naš igrač se držao do 3:3, a onda je američki teniser neuhvatljivo odmakao.

Kecmanović je do sada osetio draž turnira iz master serije samo u Majamiju. Prošle godine je izgubio u prvom kolu, a pretprošle je prošao u predtakmičenju kao i sada u Indijan Velsu.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime