Igra, pesma i sloga

0

Festival srpskih pesama, igara i običaja u organizaciji Srpskog kulturnog drustva "Sloga" iz Manhajma u potpunosti je uspeo. Sala u Limburgerhofu bila je puna, a više od četiri stotine gostiju je uživalo u šarenilu i vatrometu boja naših narodnih nošnji, prelepih pesama, običaja i igara iz cele Srbije. Publici su se predstavili ansambli, "Petar Petrović Njegoš – Nikola Tesla" Švebiš Gmind, "Sloga Cufenhauzen" Štutgart, "Kolo" Pforchajm, Udruženi ansambl "Jedinstvo-Izvor" Hajdelberg-Noj Izenburg, Srpski kulturni centar Ofenbah, "Sveti Sava" Štutgart, "Mladost" Špajer sa dva ansambla i domaćini "Sloga" Manhajm sa tri ansambla. Nastupili su i šestogodišnji Mladen Mutlak koji je zasvirao Užičko kolo i podigao sve na noge, a zatim je Igor Marić iz Špajera oduševio imitacijom Majkl Džeksona.
Bilo je ovo veče bez žirija, bez nervoze, a organizatori članovi "Sloge" iz Manhajma još jednom su pokazali da su dobri domaćini. Goste u sali je, osim folklora, zabavljao pevač Boban Zemunović. Svim učesnicima predsednik "Sloge" Rade Milošević dodelio je priznanja i zahvalnice i naravno poziv za sledeći festival 2010. godine.
Program je izvanredno vodio Cvijetin Cico Pantelić.
I ovoga puta "Vesti" su bile sa narodom, kao pokrovitelj ove manifestacije, a posetioce su na ulazu u halu u narodnim nošnjama dočekivali Mirjana Zec i Jovo Marković. Svaki gost je počašćen čašicom domaće šljivovice i primerkom "Vesti".

 

Stiglo i "Kolo"
Folklorni ansambl "Kolo" nije učestvovao na ovoj svetkovini folklora i naše lepe pesme, ali zato je stiglo dvadesetak članova kluba predvođenih predsednikom Mićom Mitrovićem. Došli su kao publika, da se druže i podrže svoje prijatelje iz manhajmske "Sloge" i da uživaju na ovom narodnom veselju koje je bilo praznik i za oči i za uši.

 

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime