pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jedan Nišlija prijavio je policiji ubistvo praseta, nakon što je životinju koja je nestala iz njegovog svinjca pronašao mrtvu kraj puta u Sićevu, saznaje “Blic”.

Prase teško oko 40 kilograma čije je beživotno telo vlasnik našao juče prepodne nedaleko od kuće, kraj puta na izlasku si sela, imalo je jednu ubodnu ranu na leđima, usled koje je iskrvarilo, prenose stanovnici ovog sela udaljenog oko 20 kilometara od Niša.

Meštani Sićeva u šali pričaju da još uvek nije poznato da li se iza ubistva praseta krije neuspeli, “kriminalni pokušaj” obezbeđivanja pečenja za novogodišnju trpezu ali da ovim selom nadomak Niša za sada kolaju razne verzije.

Po jednoj, lopov je uspeo da ukrade prase ali ne i da ga pobegne sa njim jer je očigledno precenio njegovu težinu pa ga je jednostavno ubio i ostavio kraj puta. Po drugoj, prase se otimalo iz ruku kradljivca pa ga je ućutkao nožem kako groktanje ne bi dozvalo vlasnika, a ubijenu životinju potom nije uspeo da ponese jer bi ga odao krvavi trag.

U svakom slučaju, ukoliko bude pronađen, kradljivac bi osim za krađu mogao da odgovara i za zlostavljanje i mučenje životinja.

Source :

Vestionline, blic.rs

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime