Odbojkašice Srbije pobedile su Portoriko sa maksimalnih 3-0, 25:23, 25:17, 27:25 u petoj utakmici grupe D Svetskog prvenstva u Japanu.

Gorak ukus pobedi dala je povreda kolena Bojane Milenković u drugom setu i još nije sigurno koliko će se oporavljati. Nju su na kraju meča pozdravile sve saigračice i protivnice.

Tokom meča, Srpkinje su bile dominantne u trenucima kada je bilo najpotrebnije iako nisu igrale onako kako znaju.

Branile su se dobro, a jedini pad su imale u trećem setu kada su Portorikanke iskoristile opuštanje i došle do 23:21 istopivši nekoliko poena prednosti Srbije sredinom seta.

Ana Bjelica je dobro napadala i upisala 19 poena, Portorikanke nisu imale odgovor ni u odbrani u polju, a ni na mreži i to je rezultiralo maksimalnim rezultatom.

Kod Portorikanki je najefikasnija bila Deli Santana sa 18 poena. Rivalke Srbije su do kraja sakupile čak 27 grešaka i naša reprezentacija je to materijalizovala.

Naša reprezentacija je upisala i petu pobedu u grupi, ima 15 bodova i do sada nema izgubljen set (skor 15-0) pa može mirno da čeka narednu fazu šampionata.

Dalje u drugu rundu idu četiri reprezentacije i za sada su uz Srbiju tu još Brazil, Dominikanska Republika i Portoriko. Teoretske šanse za prolaz ima i Kenija ako pobedi maksimalnim rezultatom Dominikanu uz bolji poen količnik od Portorika.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime