Garda Iliride” pretila u Tetovu,”


  U nedelju je evidentiran slučaj da su nepoznate osobe u crnim uniformama, ali bez obeležja, pretile zaposlenima u Vodovodu u Tetovu, a potom ih legitimisale, izjavio je zamenik ministra unutrašnjih poslova Makedonije Zemri Ćamili.
  – Oni se nisu predstavili kao pripadnici nekakve garde, kao što se spekulisalo da su članovi "garde Iliride" – rekao je Ćamili i dodao da MUP preuzima sve bezbednosne mere u skladu sa zakonom.
  – Nastavićemo da prikupljamo informacije i da pratimo situaciju. Sa policijskog aspekta, situacija nije uznemirujuća – naglasio je Ćamili.
  Pre četiri dana, Skopljanac K. S. je u MUP-u prijavio da su ga napali i legitimisali "policajci Iliride", ali je kasnije priznao da je celu priču – izmislio, verovatno pod utiskom saopštenja takozvane garde "Republike Iliride" da će njihovi "policajci" patrolirati u svim gradovima i mestima koji pripadaju Albancima u "Republici Ilirida" sve dok njihova platforma ne uđe u ženevsku konvenciju.
  Pre dva meseca, bivši poslanik Nevzat Halili i komadant "garde" Hamdi Ndrecaj – Panteri u centru Skoplja su proglasili "Republiku Iliridu".

   

  0

  POSTAVITE ODGOVOR

  Upišite vaš komentar
  Upišite vaše ime