Fudbal spaja

0

 

 

Austrijski integracioni fond pokrenuo je zajedničku akciju sa poznatim fudbalerom Ivicom Vastićem pod motom "Zajedno pobeđujemo – fudbal povezuje", koja ima za cilj animiranje integrativnog potencijala sporta. Inicijativa obuhvata stvaranje "Tima za budućnost", kao i dečju knjigu Ivice Vastića i Karin Amerer.
Naime, fond zajedno sa Ivicom Vastićem traži dva fudbalska tima koja bi mogla najbolje da prikažu "Tim budućnosti". Traži se tim devojčica i tim dečaka, a poželjne su kreativne ideje.
Akcijom su predviđene i lepe nagrade, poput dresova, treninga, karte za mečeva savezne lige itd.
Za "Timove budućnosti" mogu da se prijave deca mlađa od 14 godina, koja igraju u nekom udruženju u Beču ili okolini, dolaze iz Austrije ili neke druge zemlje i možda ne govore svi istim maternjim jezikom, ali mogu da budu dobar zajednički tim.
Detalji o mogućnostima prijave se mogu pogledati na stranici njnjnj.integrationsfonds.at/njettbenjerb

Dečja knjiga Ivice Vastića i Karin Amerer nosi naslov "Zajedno pobeđujemo-fudbal spaja" je namenjena deci od devet do 12 godina u kojoj mogu da nađu priče o predrasudama prema drugim kulturama i o tome šta znači osećati se kao stranac. Knjiga može da se kupi u onlajn šopu Austrijskog integracionog fonda.
Takođe, zainteresovani pedagozi mogu na internet stranici njnjnj.integrationsfonds.at da nađu dopunski materijal za učenje i primenu knjige u školama.

 

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime