FRANCUSKA

0

 


x Pariz-Beograd
Autobus firme "Fudeks" ("Vojaž Rada") polaze utorkom, sredom i subotom u 8 sati sa Trga Republike, Pariz 11. U Beograd stiže na autobusku stanicu. Autobusi su komforni, poseduju klima-uređaj, toalet i bife, a kafa i sokovi su besplatni. Dozvoljena su dva prtljaga, svaki naredni se plaća 15 evra. Cena povratne karte do Beograda je 145 evra, za decu do dve godine se ne plaća, za starije od 60 godina i mlađe od 25 godina karta je 135 evra, za decu do 12 godina 97 evra. Preporučuje se da se karte rezervišu na vreme.

x Pariz-Beograd
"Eurolajns" i "Lasta" – ponedeljak, sreda, petak i nedelja u 14.30, četvrtkom u 17 sati, preko Slovenije i Hrvatske. Polasci su sa autobuske stanice Galieni, na Banjoleu i sa Port de la Vilet. Autobusi su novi, prve klase, sa klima-uređajem, televizorima, toaletom, muzikom i barom. Autobusi imaju pušačke kabine, pauze u vožnji se prave na svaka četiri sata. Dozvoljena su dva prtljaga, svaki naredni se plaća po 15 evra. Cena povratne karte Beograd-Pariz je 137 evra (uračunata taksa za peron), za penzionere, starije od 60 godina i mlađe od 26 godina je 124 evra. Prema potrebi uvodiće se dodatni autobusi. Rezervacija karte se preporučuje.

Ostale linije

x Monpelje-Beograd: subotom u 11 sati, cena karte 159 evra;
x Marselj-Beograd: subotom u 15 sati, cena karte 159 evra;
x Nica-Beograd: subotom u 16 sati, cena karte 159 evra;
x Lion-Beograd: petkom u 18 sati i ponedeljkom u 9 sati, cena karte 168 evra.

x Pariz-Beograd
"NST – Parisiene", polasci utorkom i petkom u 17 sati, ispred 116 Bld Rićard Lenoir. U Beograd dolazi na autobusku stanicu. Autobusi su komforni, pušenje nije dozvoljeno. Zaustavljanje svaka tri do četiri sata. Uz kartu dozvoljena dva prtljaga, svaki dodatni se plaća po 15 evra. Cena povratne karte do Beograda iznosi 120 evra, a do Lapova 135 evra. Deca od dve do 12 godina imaju popust 20 odsto. Karta važi dva meseca, a za starije od 60 godina šest meseci.

x Pariz – Vrnjačka Banja
Sredom i subotom, "Europa bus – Valjevo" polazi u šest sati ispred Bazilike u pariskom predgrađu Sen Deni, a u osam sati na adresi 101 Rue Rićard Lenoir u Parizu. Autobusi su novi, komforni, sa klima-uređajem, televizorima, toaletom, bifeom, muzikom i barom. Dozvoljena su dva prtljaga, svaki naredni se plaća 15 evra. Cena povratne karte do Svilajnca je 120 evra, a do Jagodine, Paraćina, Kruševca, Vrnjačke Banje je 130 evra.

x Pariz – Beograd – Kragujevac – Novi Pazar
"MS and compandž" i "Sport turist", polasci sredom u 14 i subotom u 8 sati, sa Trga Republike, za Novi Sad, Beograd, Požarevac, Žabare, Markovac, Svilajnac, Despotovac, Batočinu, Kragujevac, Mrčajevce, Kraljevo, Rašku i Novi Pazar. Autobusi stižu na autobusku stanicu. Autobusi su novi, komforni, imaju toalet, kuhinju, klima i video-uređaje. Pušenje je zabranjeno, a služi se besplatna kafa. Zaustavljanje svaka četiri sata. Uz kartu besplatna dva prtljaga, a svaki dodatni plaća se 15 evra. Cena povratne karte do Beograda je 130 evra, za penzionere i mlađe od 26 godina 120 evra, a deca do 12 godina plaćaju 70 evra. Karta važi šest meseci. Za božićne i novogodišnje praznike prema potrebi će se uvoditi dodatni autobusi utorkom i petkom. Preporučuje se rezervacija na telefone: 01 48 06 30 21 i 06 03 17 31 76 (Demo Đurović).

x Pariz-Banjaluka-Doboj-Sarajevo
"Centrotrans" autobus polazi sa autobuske stanice Galieni, subotom u 14.00, povratak petkom iz Sarajeva u osam sati. Veze za Visoko, Kakanj, Zenicu, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventu, Prnjavor, Banjaluku i Bosansku Gradišku.
Autobus je luksuzan, salonski, poseduje kuhinju, bar i toalet. Cena povratne karte do Sarajeva je 204 evra (uračunata stanična usluga), do Banjaluke 166 evra i do Zenice 189 evra. Za starije od 60 godina i mlađe od 26 godina postoji popust od 10 odsto, za decu do 12 godina se plaća 50 odsto od pune cene karte, a deca ispod četiri godine imaju 80 odsto popusta. Dva prtljaga su besplatna, a svaki naredni se plaća tri evra.

x Lion-Beograd
"BS turs Beograd" putnike prevozi preko Slovenije i Hrvatske. Polazak nedeljom u 10 sati, a iz Grenobla u 11.20. Dolazak u Beograd, na glavni dolazni peron autobuske stanice, u ponedeljak oko 7 sati. Autobus je komforan, sa klima-uređajem, toaletom, televizorima, bifeom i muzikom. Pušenje je zabranjeno. Prva dva prtljaga su besplatna, svaki naredni se plaća osam evra. Cena povratne karte je 183 evra, a u jednom pravcu je 110 evra. Za mlađe do 26 godina i starije od 60 godina cena povratne karte je 155 evra, a u jednom pravcu 93,50 evra. Zavisno od potražnje tokom božićnih praznika, umesto sadašnjeg autobusa sa 49 mesta, uvodiće se autobusi sa većim kapacitetom. Rezervacije su obavezne.

x Strazbur-Beograd
Mini-autobus firme "Staniša" polazi svakog četvrtka u 12.30 sa železničke stanice u Strazburu, a dolazak je u Beograd, na autobusku stanicu. Autobus ima devet mesta, klima-uređaj i muziku. Pušenje je zabranjeno. Zaustavljanje je svaka tri do četiri sata. Dozvoljena su dva prtljaga, a svaki sledeći se plaća po 15 evra. Cena povratne karte do Beograda je 200 evra, a popust za decu do 12 godina iznosi 80 odsto. Mini-autobus vozi redovno leti i zimi, rezervacija je obavezna jer je uvek pun.

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime