Folklor i moda!

0

 


Smotra folklora i modnu reviju, na prvi pogled, reklo bi se "ne pasuju" i teško ih je realizovati odjednom. Da ipak nije tako, praktično je prošlog vikenda pokazao i dokazao vupertalski KUD "Biseri – Jugoslavija" i lepotice modnog kluba Ljiljane Kovačević.
A sve je počelo uobičajeno, smotrom folklora, u kojoj su učestvovali ansambli "Borac" – Solingen, "Opanak" – Bilefeld (sa dve grupe) i domaćini KUD "Biser – Jugoslavija". Igrom i pesmom "prošetali" su brojnu publiku davno napuštenim zavičajem, a ta razigrana mladost bila je nagrađena burnim aplauzima. Svi učesnici imali su i po jednu posebnost – "Borac" iz Solingena najuigraniji, najlepša koreografija ("Igre iz Leskovca") odigrali su članovi KUD-a "Opanak". A domaći "Biseri – Jugoslavija", ipak su, dobili najviše aplauza. Mora se reći da je bila prava šteta što je pred sam početak smotre učešće otkazalo nekoliko prijavljenih učesnika. Ipak, dobro raspoloženje prepune dvorane u vupertalskom kvartu Hardt ništa nije moglo da pokvari.
Posebnost ove večeri svakako je bila modna revija kreatorke Ljiljane Kovačević. Modeli su "prošetali" više od 30 maštovitih modnih kreacija za mlađu generaciju. Svaki novi izlazak lepotica propraćen je burnim aplauzom. Mislila je Kovačevićeva i o etno modi i sa tri dečja modela predstavila etno-trend inspirisan svojim crnogorskim zavičajem. Gordana Ajanović kupila je jedan modni unikat i modnoj grupi u kasu ostavila 120 evra. Za kraj smotre mladi su po starom dobrom običaju poveli kolo na koje nisu ostali "imuni" ni oni nešto stariji. O dobrom raspoloženju brinuo se "Lagerband" i vokalni solista Dejan ivić.

Zajedno sa fudbalerima

Treba istaći da folklorna grupa "Biseri" deluju pod okriljem popularnog FK "Jugoslavija" iz Vupertala. "Jugosi" su nesebično pomogli svojim "Biserima" da folklorna i modna revija ostanu u lepom sećanju više stotina gostiju, što je zaista i bilo.

 

 

 

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime