Epa/Chris Ratcliffe/Pool
Srdačna čestitka za predsednika Vučića: Si Đinping

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping uputio je rođendansku čestitku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, u kojoj ističe da pridaje veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa.

“Poštovani predsedniče, povodom Vašeg rođendana, dozvolite da Vam uputim srdačnu čestitku sa najlepšim željama”, navodi se u čestitki.

Kineski predsednik je napomenuo da se odnosi između Kine i Srbije dinamično razvijaju, da je čvrsto uzajamno političko poverenje između dve zemlje, ostvareni su bogati rezultati praktične saradnje u svim segmentima, a da veliki projekti u oblasti infrastrukture i industrije odlično napreduju, prenela je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

“Ovakva saradnja je ostvarila vidljivu korist za naša dva naroda. Polazeći od nove tačke, smatram da postoji veliki prostor za dalji razvoj prijateljstva i saradnje između Kine i Srbije”, istakao je Si u čestitki Vučiću i dodao:

“Pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam zajedno sa Vama, da unapredimo sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na viši nivo, u cilju stvaranja dobrobiti dve zemlje i dva naroda.”

Source :

Vestionline, Tanjug

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime