EPA/Zoltan Balogh
Vozač Formule 1 podiže svest o ekologiji

Britanski vozač, važeći svetski prvak u Formuli 1, dao se u skupljanje smeća na obali Egejskog mora.

 

Sledeća, 13. trka u ovogodišnjem šampionatu vozi se tek 26. avgusta, za “Veliku nagradu Belgije”. Hamilton, četvorostruki prvak sveta, posle dve uzastopne pobede (Nemačka, Mađarska) uoči pauze, iskoristio je nekoliko nedelja odmora ne da se samo odmara.

Nastavio je da se bori ali umesto s Fetelom, Raikonenom, Botasom… upustio se u borbu za zaštitu životne sredine. Na društvenim mrežama je o tome obavestio svoje fanove, ne otkrivajući o kojim se lokacijama radi, ali se pretpostavlja da je to na grčkom ostrvu Mikonosu.

– Ljudi moji, odvratno je. Sve što kupimo ode u more. Razmislimo o tome. Trebalo nam je nekoliko sati da dođemo ovde i počistimo sve. Ne možemo to da ignorišemo već moramo nešto i da preduzmemo. Moramo da prestanemo da podržavamo kompanije koje se slepo usredsređuju isključivo na profit, a zagađuju našu prelepu planetu. Molim vas, ne bacajte plastični otpad u prirodu nego ga šaljite na reciklažu – zavapio je britanski as.

Hamiltonov apel i njegov lični primer pregalaštva su urodili plodom. Devojčice i dečaci iz engleskog grada Darema, koji se nalazi na severnoistočnoj obali zemlje, očistili su svoju plažu.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime