twitter.com/brkicks
Rasel vestbruk, poklanja patike najmlađem gledaocu

Čelnici Jute ekspresno reagovali na provokacije kojima je bio izložen as Oklahome Rasel Vestbruk. Liga kaznila Vestbruka!

Navijač koji je verbalno provocirao i nipodaštavao Rasela Vestbruka tokom utakmice Juta Džez – Oklahoma Siti Tander u ponedeljak uveče, već narednog dana je oštro sankcionisan.

Vlasnici franšize iz Solt Lejk Sitija saopštili su da je neimenovanim navijaču (u pitanju je 45-godišnji Šejn Kajsel) doživotno zabranjen ulaz na utakmice “džezera”, ali i na sve događaje u njihovoj areni.

Odluka je donesena nakon istrage, u okviru koje su pregledani snimci incidenta i uzete izjave od svedoka.

Ol star plejmejker Oklahome prihvatio je verbalni duel sa navijačem Jute i njegovom suprugom, za koje tvrdi da su ga vređali na rasnoj osnovi, govoreći mu da “padne na kolena”.

– Svako zaslužuje da gleda i igra utakmicu u sigurnom, pozitivnom i inkluzivnom ambijentu. Uvredljivo i agresivno ponašanje ne odražava vrednosti koje zastupaju naša organizacija i ovaj grad. Svi smo dužni da poštujemo košarku i što je još važnije, jedni druge. To je uvek bio zaštitni znak navijača Jute Džez i zauvek bi trebalo da ostane standard prema kome se upravljamo – izjavio je predsednik “džezera” Stiv Starks.

Podršku Vestbruku ranije su uputili igrači Jute, uključujući “zvezdu u usponu” Donovana Mičela.

Nešto kasnije, iz sedišta NBA lige u Njujorku saopšteno je da ni Vestbruk nije prošao nekažnjeno za svoje učešće u incidentu.

Njegov račun biće “olakšan” za 25.000 dolara.

Evo i izjave proteranog navijača Jute (pre nego što je donesena ta odluka), koji tvrdi da igraču Tandera nije uputio nijednu ružnu reč i da je u pitanju nesporazum.

Source :

Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime