Dosanjali san uz “Lolu”

0

Kulturno-sportska zajednica Srba u Salcburgu ponela je najlepše utiske iz Beograda u kome je bila počasni gost na svečanom koncertu povodom obeležavanja 65 godina postojanja Akademskog kulturno-umetničkog društva "Lola".
Za goste iz Salcburga bila je posebna čast da se nađu na ovoj manifestaciji, koja je 22. novembra u Centru "Sava" okupila oko 4.000 ljubitelja folklora i prijatelja AKUD "Lola".

POSETA SVETINJI: Ekipa KSZS ispred Hrama svetog Save

Bilo je to ujedno i obeležavanje 65 godina od oslobođenja Beograda, a pokrovitelj ovog svečanog skupa bio je predsednik Srbije Boris Tadić.
Predsednik KSZS Salcburg Nenad Šulejić je podsetio da je AKUD "Lola" u 2009. godini gostovao u Austriji, u Lincu i Salcburgu i da je tada sklopljeno prijateljstvo. On je naveo da jenekoliko meseci posle gostovanja u Salcburgu AKUD "Lola" pozvao u goste članove KSZS Salcburg .
– Svi smo oduševljeni jer je sve bilo prelepo – od koncerta, gde smo nastupili uz velikog "Lolu" do naših poseta, hramu Svetog Save, Skupštini Srbije, Skadarliji. Takođe smo gostovali i u "ikinoj šarenici i sve je bilo kao u najlepšem snu – rekao je Šulejić naglasivši da da je zajednica veoma zahvalna rukovodstvu "Lole" na ovom pozivu.
Šulejić je rekao da će utisci koje nose iz Beograda biti veliki podstrek za dalji rad zajednice, budući da je "Lola" sa oko 1.000 članova najbrojnija organizacija ovakve vrste u jugoistočnoj Evropi.
– Koncert "Lola zauvek" pokazao je vrhunsko umeće više od 300 stvaralaca – dodao je Šulejić.

Posebna najava
Kulturno-sportska zajednica Srba Salcburg posebno je zahvalna svojim domaćinima na načinu na koji su ih predstavili. Naime, AKUD "Lola" je na svojoj zvaničnoj najavi koncerta poseban deo posvetio gostima iz Salcburga uz prigodan tekst i fotografiju.

 

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime