twitter.com/spurs
Manu Đinobili, bivši košarkaš Sparsa

San Antonio odavno nije video takvu svečanost na jednom meču. Posle pobede nad Klivlendom od 116:110 klub je povukao dres Manua Đinobilija sa brojem 20.

Argentinac, koji je napunio 41 godinu celu NBA karijeru posvetio je Teksašanima sa kojima je osvojio četiri šampionska prstena.

Popularni Manu je punig 16 sezona proveo u dresu San Antonija sa kojim je bio šampion 2003, 2005, 2007. i 2014. godine.

Argentinac je takođe dva puta igrao na Ol Staru (2005, 2011), a u karijeri je bio i šampion Evrolige 2001. godine, ima zlato sa Olimpijskih igara i srebro sa Svetskog prvenstva 2002. godine u Indijanapolisu, kada je naša zemlja uspela da stigne na krov sveta.

U “AT&T” centru, po završetku meča, ceremonija povlačenja dres trajala je punih 25 minuta. Malo je bilo onih koji nisu pustili poneku suzu, a i sam Đionobili je bio veoma inspirisan govornik.

– Kažem vam, ja sam istinski srećnik. Podeljene su mi neverovatne karte. Na meni je bilo samo da ih dobro odigram. To je bilo sve što je trebalo da uradim – slikovito je opisao svoj put sa Teksašanima argentinski košarkaš.

Rekao je da će uvek pamtiti momenat kada je prvi put zaigrao za San Antonio.

– Prvi put kada sam izašao na teren i kada sam čuo kako navijate i skandirate moje ime, imao sam osećaj da ću da poletim – rekao je Manu.

Trener San Antonija Greg Popović je priznao jednu interesantnu stvar.

– Verujte, nisam psovao dok njega nisam upoznao! Mi smo takav klub, svi smo bili potrebni jedni drugima. Da nije bilo Manua, ne bismo ništa ni osvojili. Sve se to dogodilo zahvaljujući njemu. Bio je odvažan, divlji, i radio je stvari zahvaljujući kojima smo pobeđivali. S vremena na vreme je testirao moje strpljenje, ali vremenom sam shvatio da će nam dati mnogo više ako ga jednostavno pustim da igra. Nisu mu bili potrebni moji saveti. Bio je sitan, mršavi momak koji bi se zaletao na mnogo jače od sebe. Padao bi i ustajao – opisao je Popović Đinobilija.

Bivši košarkaš San Antonija Toni Parker takođe je govorio o kolegi iz šampionskih dana.

– Po meni, on je definicija košarke San Antonija jednostavno jer nikada nije imao izražen ego – dodao je Parker.

Source :

Vestionline

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime