Tanjug
Srpski teniser Laslo Đere u Sao Paolo

Pošto je u drugom kolu na šljaci u Sao Paulu savladao 35-godišnjeg Tunišanina Žazirija sa 6:3, 3:6, 7:6 (7:2), naš teniser se u četvrtfinalu sastaje sa 18-godišnjim Kanađaninom Ože Alijasemom, a njega je onomad pobedio za trijumf u Riju.

 

Laslo Đere, koga je pobeda u njegovom prvom finalu na turniru ATP vinula s 90. mesta svetske liste na 37, postigao je i šestu pobedu na brazilskoj zemlji (čitaj i šljaci). Dok je u Riju, međutim, sve ostvario u dva seta, u Sao Paulu je i u drugom kolu morao da igra odlučujući. 

Savladao je Maleka Žazirija (45. mesto), veterana iz Tunisa, drugog nosioca, koji mu je bio dužnik iz polufinala u Istanbulu prošle godine. Meč je trajao dva i po sata.

Prvi set je pripao našem junaku pošto je, iskoristivši treću brejk-loptu u šestom gemu, poveo s 4:2. Taj prelomni momentum je pretočio i u vođstvo u setovima. U drugom setu je Tunišanin stekao prednost s 2:0, Đere je izjednačio, ali je njegov supernik nadalje držao konce igre u svojim rukama.

U setu odluke nije bilo nijedne prilike za brejk. U taj-brejku je nagoveštaj Đereove pobede bilo vođstvo s 4:0. Žaziri se primakao samo do 4:2. Sledeća tri poena su pripala našem igraču.

Protivnik u četvrtfinalu mu je isti onaj junoša iz finala iz Rija, koji se isto pomakao na listi krupnim korakom – sa 104. mesta na 60. Sada se međusobno bolje poznaju, a prednost 23-godišnjeg SenćanOina opet bi trebalo da bude njegova pribranost nasuprot povremenoj brzopletosti kanadskog tenisera.

Osamnaestogodišnjak, čiji je otac poreklom iz Togoa, u prvom kolu je savladao Urugvajca Pabla Kuevasa, kao i u polufinalu u Riju, a zatim Španca Alberta Ramosa Vinolasa (86) u dva taj-brejka sa 7:6 (7:2), 7:6 (7:5). 

Kad bi Đere prošao dalje, igrao bi u polufinalu s uspešnijim iz argentinskog duela Gvida Pelje (48) i Marka Trunheljitija (121). 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime