Delije radile s policijom i pretile mi smrću

0

Bez dlake na jeziku: Dobrivoje Tanasijević

 

Dobrivoje Tanasijević, aka Dan Tana, gostovao je u utorak uveče kod Dejana Anđusa na Televiziji Kopernikus.Razgovor između temperamentnog voditelja i jednako temperamentnog biznismena, dugogodišnjeg člana Upravnog odbora FK Crvena zvezda i ne tako dugoročnog rešenja na mestu predsednika, bio je žargonski rečeno "jak".

 

Tana se prisetio kako je izgledalo njegovo predsednikovanje klubom u sezoni 2008/09, koje je završeno Skupštinom na kojoj je Vladan Lukić, u maju 2009. godine, postao predsednik Crvene zvezde "za jedan glas".Tanasijević se potom povukao, a to su glasno tražili i navijači sa severne tribine, tako da sada samo povremeno pomene Crvenu zvezdu i stvari koje su se tamo dešavala sada već pre pola decenije.

Između ostalog, Tanasijević je rekao da je sukob između Delija i njega nastao kada se usprotivio ideji da fudbaleri Zvezde izađu na utakmicu u majicama sa natpisom: "Pravda za Uroša".

 

"Pre nego što sam se kandidovao za predsednika Crvene zvezde išao sam kod Borisa Tadića, Ivice Dačića, Dragana Đilasa, rekao sam im za problem koje imamo sa plaćenim navijačima i finansijama i tražio podršku. Svi su mi je obećali. Ali, kad se javio problem nisu se javili", rekao je Den Tana i nastavio u dahu.

 

"Taj problem sa navijačima sam možda mogao da rešim, ali nisam želeo da rizikujem svoj život. Onda sam zvao svu trojicu i niko nije želeo da mi pruži obećanu podršku i pomogne. U ovoj zemlji se predsednik, minister policije i gradonačelnik Beograda plaše navijača. Tad sam i saznao da je jedan član Upravnog odbora Zvezde navijačima davao pare da pevaju protiv mene. Imao sam i dokaz za to. Ali naravno – niko nije želeo da reaguje".

Dodao je…

"Kod nas navijači ne gledaju utakmicu. Okreću leđa tribinama i više pomažu gostujućoj ekipi. Posle naši igrači idu kod njih i svi pričaju kako su oni naš 12. igrač… Te vođe navijača su mene strašno vređale, a nudio sam im da im dam 1.000 besplatnih ulaznica sa fotografijama, ali da im, ako naprave problem, zabranim doživotno ulazak na stadion… Posle su mi njih trojica pretili smrću. A kad sam video da rade skupa sa policijom otišao sam".

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime