Danijel u šoku

0

Skopski festival na kome je pobedio Danijel Kajmakovski (29) (koji bi trebalo da predstavlja Makedoniju na Evrosongu) je namešten! Ovo je potvrdio makedonski MUP, ali za sada nemaju saznanja da li je Kajmakovski pobedio zahvaljujući glasovima poslatim sa SIM kartica koje je policija zaplenila u jednom stanu u Skoplju.
Za lažiranje rezultata festivala osumnjičen je pevač i kompozitor Jovan Jovanov, vlasnik producentske kuće Plan B, Kristijan Stefanovski i njegov brat Igor i B. V, zaposlen u jednoj skopskoj firmi. Njihov cilj je bio da se dokopaju dela para od nagradnog fonda za prva tri mesta, koji iznosi 35.000 evra, a isplaćuje ih Ministarstvo kulture. Ako se dokaže da su počinili krivično delo zločinačko udruživanje i kompjutersku prevaru, mogu da budu osuđeni do 10 godina zatvora. Čekajući detaljni izveštaj MUP, i organizator festivala, Makedonska radio-televizija će napraviti svoju analizu telefonskog glasanja, nakon čega će odlučiti o daljim postupcima. Kajmakovski se šokirao kada je ovu vest saznao iz medija.

 

Zaplenjeno 2.500 kartica
Tokom pretresa u Skoplju policija je zaplenila veliki broj mobilnih telefona i oko 2.500 SIM kartica s kojih se prema unapred datim instrukcijama obavljalo glasanje. Pronađeni su spiskovi od kojih mobilnih operatora, koliko i po kojoj ceni su nabavljeni telefoni, instrukcije kako da se glasa, koliko je ko dao novca za nabavku telefona, koliko benzina je potrošeno, ko je za to platio… Policija sada proverava i da li su i koliko u celu prevaru umešani pevači koji su učestvovali na festivalu.
 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime