Biseri se “prosuli” u Hagenu

0

Bio je to najlepši biserni niz satkan od sedam folklornih ansambala, koji se prošlog vikenda "prosuo" pred publikom u Hagenu. Drage goste na ovoj folklornoj priredbi u pokrajini Severna Rajna Vestfalija, a bilo ih je skoro 400, u ime domaćina SKC "Nikola Tesla", pozdravio je predsednik Zoran Debelnogić.
Po starom dobrom običaju, folklornu smotru otvorio je najmlađi ansambl domaćina igrama iz Srbije. Mali igrači su zaslužili veliki aplauz oduševljene publike što je za njih bila i najveća nagrada. Nastavili su potom mladi članovi Kola iz Esena, "Srbije" iz Dortmunda, Izvora iz Reklinghauzena i Jeleka iz Vupertala.
Usledila je pauza za folkloraše, a popularni duo Simić i Korać je privukao brojne goste u kolo koje je dugo trajalo.
Program smotre nastavili su veliki ansambli "Njegoš" – Ham, Jelek – Vupertal, Zora – Ratingen, Moravac – Diseldorf i Kolo – Esen. Mića Trajković i domaćini prelepu smotru mladosti i folklora priveli su kraju sa Igrama iz Vladičinog Hana. Velikim aplauzom pozdravljeni su učesnici i domaćini članovi SKC "Nikola Tesla".
U pripremi i realizaciji folklornog spektakla učestvovalo je više od 30 članova domaćina. Tehnička realizacija smotre i vođenje programa, bilo je u nadležnosti koreografa Miće Trajkovića. Blagoslov i pozdravnu reč uputio je protonamesnik Mihajilo Stojičić a smotri je prisustvovala i nastavnica Dopunske škole na srpskom jeziku Vitomirka Veljović.
 

Zahvalnice i torta
Dodeljene su posebne zahvalnice sa željom da se svi ponovo vide za sedam dana u Dortmundu kao gosti kluba Srbija.
Lutkica Bešević, domaćinima je poklonila džinovsku tortu sa motivom smotre koju je otkupio jedan gost, a prihod je završio i u kasi domaćina.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime