Biće pesme i igre u “Vojvodini”

0

Klub "Vojvodina" iz Bad Oenhausena živopisnog banjsko-klimatskog lečilišta pedesetak kilometara zapadno od Hanovera, posle četiri godine prekida ponovo je osnovao folklornu grupu. Klupski aktivisti Ljubo Mihajlović, Renata Simonović i Mirko Čibukovac, za svoju ideju brzo su dobili naklonost roditelja, a raniji koreograf Slađana Stojanov sa oduševljenjem je prihvatila da mlade ponovo uzme u svoje okrilje. Bilo je i skeptika, ali nepopravljivi optimisti osnivačke grupe rešili su da probe počnu, očekujući da će se broj dece vremenom ipak povećati.
-To se i dogodilo, a Renata Simonović i Slađa Stojanov, već na prvoj probi koja je održana krajem avgusta bile su oduševljene punom salom dece i roditelja – kaže član Upravnog odbora Mirko Čibukovac.
On ističe podršku porodice Rodić koja iz Mindena na probe dovodi troje dece.
Probe se održavaju u klupskim prostorijama u Mindenstr.39a
svake nedelje od 17.30 do 20 časova, a na premijernom nastupu u subotu 5. decembra u 19 časova ( Bürger saal, Detmoldstr. 193 ) zaigraće: Ivan Ivkov, Marija Aleksić, Mirel Sakanović, Kristina Aleksić, Tomislav Raković, Marina Vučičević, Ivana Simonović, Nikola Šipka, Emilija Đačić, Emanuel Rodić, Aleksandar Simonović, Emilio Rodić i najmlađa Katarina Rodić . Na slici dole, sleva na desno.

Prijave
Svi koji žele da se priključe folklornoj grupi mogu da dovedu decu nedeljom od 17.30 do 20.00 na probu ili se prethodno prijave na jedan od sledećih telefona: 05731 22 752, 05731 20874 i 05733 21 91.

 

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime