G. Gligorijević
Tihomir Stanić kao Ivo Andrić

Posle dva uspešna izvođenja predstave “Kafa i cigarete” beogradskog Ateljea 212, glumac Tihomir Stanić, čije kolege su se iz predstave vratile iz Toronta u Beograd, nastavlja svoje gostovanje u Kanadi.

On će, naime, u Kičeneru i Vindzoru na književno-umetničkim večerima dramski tumačiti Ivu Andrića, Branka Ćopića, Miloša Crnjanskog i Ljubomira Simovića za publiku koja uživa u bogatstvu i lepoti jezika, rečenica i misli naših najboljih pisaca i pesnika.

Poznati dramski umetnik za “Vesti” kaže da je pre 17 godina sa dr Ljiljanom Mrkić-Popović napravio izbor tekstova iz romana “Na Drini ćuprija”.

– Nekoliko puta sam igrao Ivu Andrića na filmu i televiziji, a upravo sa saradnicima pripremam biografsku seriju o našem nobelovcu. Kad govorim delove iz njegovog čuvenog romana, uvek je to s akcentom na Mehmed-paši Sokoloviću i njegovim bolnim emocijama i preživljavanjima prekinutog dečaštva u Bosni. Želja mi je da publika na nov način doživi ova vredna dela naših književnih stvaralaca i pokušavam u svemu tome da ostavim i svoj lični stvaralački pečat – kazao je za “Vesti” Tihomir Stanić.

Književno-umetničko veče poznatog glumca u Kičeneru će se održati u sredu uveče na pozorišnoj sceni Public Librardž, a u Vindzoru u četvrtak uveče u Bodega of Njindsor na Erie ulici.

Tihomir Stanić biće gost i na jubilarnoj, dvadesetoj večeri poezije koju organizuje Kanadsko-srpsko dobročinstvo “Jovan Dučić” kao jednu od svojih najvažnijih godišnjih aktivnosti. Tradicionalno veče poezije uz sveće održaće se 31. marta u MDG sali SKUD Oplenac.

Source :

G. Gligorević - Vesti

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime