Alvirović bahatom vožnjom napravio dva saobraćajna prekršaja

0

Svako ko se bavi bezbednošću u saobraćaju (kao Alvirović) očekuje se da poštuje jasno propisana pravila
 

Simidžija dodaje da je to svesna radnja i uzrok nezgode i ističe da se od svakog ko se bavi bezbednošću u saobraćaju očekuje da poštuje jasno propisana pravila.

– Tramvaji uvek imaju prednost, onaj ko ne poštuje tu prednost pravi prekršaj – tvrdi Simidžija.

To znači da je Alvirović, autor TV emisije o saobraćaju “Sat”, bahatom vožnjom napravio dva prekršaja na raskrsnici ulica Milutina Milankovića i Milentija Popovića na Novom Beogradu. U tom trenutku i vozaču tramvaja i Alviroviću bilo je zeleno na semaforu.

Vozač tramvaja na liniji 9L Željko Nikolić (32) izjavio je da se Alvirović u džipu “lend kruzer” kretao trakom za obavezno skretanje levo, a da je potom kada je ušao u raskrsnicu naglo skrenuo desno i izleteo na šine, gde se i sudario. Željko je tvrdio da je on pokušao da koči i svira, ali da je džip nastavio da se kreće sve do udesa.

– Član 46 stav 1 zakona kaže da je u takvim situacijama predviđena kazna od 5.000 dinara. Takva je, recimo, kazna i za vožnju u suprotnom smeru u jednosmernoj ulici. Ako sud ima dokaze da je Alvirović to namerno učinio, onda se to može okarakterisati kao nasilnička vožnja – ističe Dalibor Pešić sa Saobraćajnog fakulteta.

Putnik u tramvaju Srđan Srebrić, očevidac nezgode, naglašava da se Alvirovićev džip pojavio na šinama iako je vozač tramvaja svirao.
– Video sam da “lend kruzer” dolazi s leve strane tramvaja koji je skretao udesno. Vozač tramvaja je svirao, ali je džip čak ubrzao i izleteo na šine – tvrdi Srebrić.

 

Alvirović: Ne mogu da pričam

Mirko Alvirović nije mogao da priča za Blic kada su ga pozvali.

-Na sastanku sam i ne mogu da pričam. Ne mogu da vam kažem kada da me zovete – bilo je sve što je rekao Alvirović, koji je odmah nakon nesreće izjavio da je “laž da je on nepropisno skrenuo i udario u tramvaj”. Tvrdio je da je “vozač tramvaja nešto prevideo i udario u njegov džip”.

 

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime