Aleksandar Blagojević, bivši korektor Crvene zvezde

Odbojkaški klub Novi Pazar angažovao je danas povremenog reprezentativca Srbije Aleksandra Blagojevića, koji će biti privremeno rešenje na poziciji korektora s obzirom da početkom novembra odlazi u libanski Tanurin.

– Uvek mi je bilo veliko zadovoljstvo da igram u Novom Pazaru. Interesi su nam se poklopili i mislim da je ova saradnja pravi potez. Ovde se sjajno trenira i nadam se da ću za ovo vreme uspeti da se maksimalno odužim klubu – rekao je Blagojević.

Blagojević ima 25 godina, visok je 199 centimetara, a prošle sezone igrao je u rumunskoj Krajovi, u koju je otišao iz Crvene zvezde sa statusom standardnog reprezentativca.

On je prethodno bio član Radničkog iz Kragujevca.

– Mogao sam da ostanem u Rumuniji, gde su uslovi sjajni i odbojka je u velikom usponu. Ipak, u dogovoru s menadžerom odlučio sam da se od novembra oprobam u Libanu, u klubu Tanurin. To je za mene novo tržište i nadam se da ću se brzo uklopiti – rekao je Blagojević.

Trener Pazara Hamza Zatrić rekao je da je definisana primačka linija, u kojoj su uz Marka Radosavljevića novajlije Vanja Eremić i Igor Subotić, povratnik Aldin Zoranić i juniorski reprezentativac Samed Prušević.

On je ocenio i da je ekipa u nekim elemetima na dobitku zbog činjenice da je Nikola Živanović na mestu tehničara zameno Andriju Vilimanovića.

Korektor crnogorske reprezentacije Bojan Strugar trenirao je nekoliko dana u Novom Pazaru, ali klub je odlučio da potraži drugo rešenje.

– Blagojević je imao sjajnu sezonu u Rumuniji i biće s nama do novembra i početka ugovorne obaveze u Libanu. To nam daje prostora da na miru sačekamo rešenje za poziciju korektora do kraja sezone, nekog ko će izneti veliki teret – rekao je Zatrić.

On je rekao da će Blagojević za Novi Pazar odigrati 10 utakmica u Superkupu, Superligi i Kupu Srbije.

– Početak prvenstva za nas je veoma bitan i potrudićemo se da u tom periodu ostvarimo što bolje rezutate. To će nam olakšati tranziciju kad nađemo stalnog korektora – dodao je Zatrić.

Novi Pazar sezonu otvara 28. septembra u dvorani Pendik, utakmicom protiv Crvene zvezde u okviru prvog kola Superlige Srbije.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime