U derbiju ne samo 28. kola Bundes lige nego cele sezone u nemačkom prvenstvu bavarski velikan stavio na znanje da se ne odriče titule prvaka, koja mu je u vitrinama već šest godina.

Bajern je još jednom do vrha napunio mrežu dortmundske Borusije na svom stadionu. S pobedom je izbio na čelo tabele, a prvi put posle 2002. vodeći ima bod prednosti u odnosu na svog najbližeg pratioca posle 28 kola. Tada je to bilo između Borusije i Bajera, a “žuti” su trijumfovali.

Trostruki strelac bio je poljski napadač Robert Levandovski. Prvim pogotkom se s ukupno 14 bio poravnao s Bajernovom legendom Gerdom Milerom kao najbolji strelac u nemačkom “klasiku”, s tim što je Poljak jedan gol dao dok je igrao u Borusiji. Kada je zatresao mrežu prvi put, to je njemu, najubojitijem strancu u istoriji Bundes lige, bio 200. pogodak.

Levandovski je odmakao konkurenciji u trci za najboljeg strelca šampionata. Sada ima 22 gola. Prvi pratilac mu je Luka Jović sa 17, a španski napadač Borusije Pako Alkaser, koji nije igrao u Minhenu, ostao je na 16.

Bajern – Borusija 5:0 (Humels u 10, Levandovski u 17, 70. i 89, Gnabri u 43)

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime