Tanjug
Davos, 22. januara 2019 - FOTOGRAFIJE NISKE REZOLUCIJE - Medijima u savremenom drustvu nije lako da rade na osnovu cinjenica, jer se u danasnje vreme "lakse prodaje emocija", reklao je danas predsednik Aleksandar Vucic na panelu o medijskim slobodama u uslovima krize, u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu. FOTO TANJUG/ Screenshot / bb

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas u Davosu da je izjava Ramuša Haradinaja da Priština neće ukinuti takse na srpsku robu loša vest i loš signal ne samo za Srbiju, već i ceo region.

Do tada, kaže, nemamo o čemu da razgovaramo.

– Kako da razgovaramo o nečemu, dok nam je neko, ko kaže da želi sporazum, uveo takve anticivilizacijske mere. Nažalost, pored nekih dobrih vesti koje smo danas ovde imali, to je loša vest, loš signal, ne samo za Srbiju, već ceo region – podvukao je Vučić.

Haradinajev stav, kako kaže, govori ne samo o odnosu Prištine, već i drugih faktora u svetu.

– Na kraju, use i u svoje kljuse. Dovoljno smo snažni da možemo da podižemo sami svoju ekonomiju, bez obzira što će ovo imati loš uticaj na nas. Ne daj Bože da smo mi uveli takve mere, zamislite šta bi bilo svuda u svetu – rekao je on.

Zahvalio se svima iz sveta koji su makar formalno rekli da treba da se ukinu takse, i što nisu rekli da su krive, uobičajeno do sada, “obe strane”.

Najavio je da će Srbija nastaviti da snabdeva svoj narod na Kosovu i Metohiji, bez obzira na teškoće.

– Nama ostaje samo da se borimo, da radimo, budemo još vredniji i zaradimo za naš narod još više – naglasio je on.