Trener Partizana rekao je da u Evropi ne postoji serija kao ona što je igraju njegova ekipa i košarkaši Crvene zvezde i naveo je da je to veliki momenat za srpsku košarku.

– Pre polufinalne serije sam rekao da je ovo veliki momenat za srpsku košarku i bio sam zaista u pravu. Poslednje četiri utakmice su se sve rešile na jednu loptu. To niko nema u Evropi. Taktika, energija, talenat, igrači, publika… Mislim da je to veoma važno za srpsku košarku, da postoji takmičenje. Ovo je fantastična vizit karta, četiri utakmice zaredom na jednu loptu, to je veoma retko – rekao je Andrea Trinkijeri novinarima u Beogradu.

Partizan i Crvena zvezda igraju polufinalnu seriju ABA lige. Rezultat je 1:1 u pobedama i odlučivaće treća utakmica.

– Ova serija je kao boks meč, Zvezda je dobila prvu rundu, mi smo na kraju druge bili bolji. Treća i poslednja će biti ‘ol-in’, moraš da budeš agresivan i veoma pametan. Obožavam boks jer je to plemenita veština, da ne bude udarca ispod pojasa, samo to sad želim, da bude prava utakmica, sportska, muška… Nisam kompletno sa Balkana, ali ako ne vičem, ne galamim i ne čupam kosu, to ne znači da ne vidim i ne primećujem stvari – rekao je Trinkijeri.

On je naveo da ne želi da se ponovi situacija iz prve utakmice, kada su sudije kako je rekao osetile pritisak.

– Mnogo godina smo u ovom poslu, videli smo mnogo, mnogo stvari. Nije ekskluziva pritisak u Srbiji. Ali, ovde je malo brutalnije, ima više ‘krvi’. Samo se nadam da taj brutalni pritisak neće uticati na ljude koji imaju težak posao, na sudije. Oni imaju izuzetno težak posao. Videli smo prvu utakmicu, vrhunske sudije su osetile pritisak jer je bio izvanredan, brutalan pritisak. Samo želim da ne bude još jedan Ilija Belošević, koji je u nekim situacijama osetio pritisak. Nije to lako. Ne kažem da je to lako, to je zaista veoma teško preživeti – rekao je trener Partizana.

Dodao je da ne može da kaže konkretno o jednoj stvari na koju misli.

– Pritisak nije jedna stvar, to je cela utakmica. Možda nisam saglasan sa nekim odlukama, ali tako je u svakoj utakmici. Mislim da nije korektno da kažem jednu akciju koju osetim. Veliki je pritisak na tri čoveka koji probaju da rade posao na najbolji mogući način – kazao je Trinkijeri.

Po njegovim rečima, ekipa crno-belih se sprema da mentalno, fizički i taktički bude još bolja u narednom susretu.

– Spremamo se da budemo još bolji mentalno, fizički i taktički. Iskreno, želeli smo ovde da dođemo, cilj je bio da igramo treću utakmicu. Svaki put smo se malo približili, malo skratili distancu od Zvezde. Sada ide majstorica, da svi uživaju. Prva utakmica napad, druga borba odbrana fizička utakmica. Šta će biti treća? – naveo je on.

Treća utakmica polufinalne serije ABA lige će se igrati u subotu od 18h u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić”, a domaćin će biti Crvena zvezda.

POSTAVITE ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime